| Tytuł: | Domowe sposoby leczenia |
| Autor: | Julka 11.3.2011, 10:33 |
| Niedawno zdiagnozowano u mnie łuszczycę. Niestety nie wiem nic na temat domowych sposobów leczenia tej choroby. Z tego co doczytałam na jakiejś stronie, to pomagają kosmetyki z minerałami z Morza Martwego. Jednak nic więcej nie wiem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? A tak na marginesie, jaki jest skuteczny lek na bóle głowy? | |
| Autor: | Kamila 11.3.2011, 13:25 |
| szkoda, że nie napisałaś jak silne masz objawy łuszczycy. Ja choruję na to świństwo już jakieś 10 lat i mogę powiedzieć, że chyba nie ma żadnego skutecznego domowego sposobu na to. Owszem stosuję oliwkę z oliwek na głowę i oliwkę Johnson w żelu do kąpieli, ale to tylko łagodzi objawy- nie powstają łuski, jednak ogniska pozostają. | |
| Autor: | Ada 14.3.2011, 08:50 |
| mam tego wszystkiego bardzo dużo na głowie i całym ciele... znajoma poleciła mi oliwkę jonhson, ale niestety jestem na nią uczulona... ostatnio nasiliły mi się objawy. chyba też muszę kupić sobie tę oliwkę z oliwek. mam jeszcze takei pytanie- czy ta oliwka ciężko schodzi z włosów? po mojej ostatniej maści tydzień musiałam myć głowę, żeby to zeszło. | |
| Autor: | Donata 14.3.2011, 12:02 |
| Jest specjalny szampon, który bez trudu i skutecznie zmywa oliwkę z włosów. Jest to T/Gel z Neutrogeny. Był niewielki problem by kupić szampon, ale wszystko się udało. Można go kupić w aptece. Jest dość drogi, bo kosztuje około 35 złotych. Ja musiałam brać jeszcze Pyralginę, ponieważ od całej tej łuszczycy miałam straszne bóle głowy. | |
| Autor: | Kamil 15.3.2011, 08:16 |
| Mogę Ci szczerze powiedzieć, że głowę najlepiej jest nasmarować oliwą z oliwek i później na noc zawiązać chustą. Rano najlepiej jest umyć włosy szamponem do włosów przetłuszczających się. | |
| Autor: | Majka 15.3.2011, 09:50 |
| Do mycia włosów możesz w tez używać szarego mydła. Działa!!! | |
| Autor: | Klaudia 5.11.2011, 19:59 |
| Szampon Mrs. Potter\\\'s napradę rewelecja, sprawdzony, jest to szampon przeciwłupieżony z dźiegciem, strasznie śmierdzi ale warto spróbować;) | |