Forum -> Domowe sposoby leczenia

Tytuł:Domowe sposoby leczenia
Autor:Julka
11.3.2011, 10:33
Niedawno zdiagnozowano u mnie łuszczycę. Niestety nie wiem nic na temat domowych sposobów leczenia tej choroby. Z tego co doczytałam na jakiejś stronie, to pomagają kosmetyki z minerałami z Morza Martwego. Jednak nic więcej nie wiem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? A tak na marginesie, jaki jest skuteczny lek na bóle głowy?

Autor:Kamila
11.3.2011, 13:25
szkoda, że nie napisałaś jak silne masz objawy łuszczycy. Ja choruję na to świństwo już jakieś 10 lat i mogę powiedzieć, że chyba nie ma żadnego skutecznego domowego sposobu na to. Owszem stosuję oliwkę z oliwek na głowę i oliwkę Johnson w żelu do kąpieli, ale to tylko łagodzi objawy- nie powstają łuski, jednak ogniska pozostają.

Autor:Ada
14.3.2011, 08:50
mam tego wszystkiego bardzo dużo na głowie i całym ciele... znajoma poleciła mi oliwkę jonhson, ale niestety jestem na nią uczulona... ostatnio nasiliły mi się objawy. chyba też muszę kupić sobie tę oliwkę z oliwek. mam jeszcze takei pytanie- czy ta oliwka ciężko schodzi z włosów? po mojej ostatniej maści tydzień musiałam myć głowę, żeby to zeszło.

Autor:Donata
14.3.2011, 12:02
Jest specjalny szampon, który bez trudu i skutecznie zmywa oliwkę z włosów. Jest to T/Gel z Neutrogeny. Był niewielki problem by kupić szampon, ale wszystko się udało. Można go kupić w aptece. Jest dość drogi, bo kosztuje około 35 złotych. Ja musiałam brać jeszcze Pyralginę, ponieważ od całej tej łuszczycy miałam straszne bóle głowy.

Autor:Kamil
15.3.2011, 08:16
Mogę Ci szczerze powiedzieć, że głowę najlepiej jest nasmarować oliwą z oliwek i później na noc zawiązać chustą. Rano najlepiej jest umyć włosy szamponem do włosów przetłuszczających się.

Autor:Majka
15.3.2011, 09:50
Do mycia włosów możesz w tez używać szarego mydła. Działa!!!

Autor:Klaudia
5.11.2011, 19:59
Szampon Mrs. Potter\\\'s napradę rewelecja, sprawdzony, jest to szampon przeciwłupieżony z dźiegciem, strasznie śmierdzi ale warto spróbować;)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

podstawy_ekg.jpgtransfusion_medicine_1.jpgdiabetes_care_2.jpgangiologia_2.gifseksuologia_polska_1.gifastma_aspirynowa.jpg

• Forum
  • A nie lepiej jak byś postarała się o skierowanie do szpitala? 70% ciała to jest dużo i nie ma co tu gadać drogo wychodzi wtedy leczenie maściami, bo dużo tego się zużywa. Z mojego doświadc...(więcej)
  • Szampon Mrs. Potter\\\'s napradę rewelecja, sprawdzony, jest to szampon przeciwłupieżony z dźiegciem, strasznie śmierdzi ale warto spróbować;)...(więcej)
  • Borykam się z łuszczycą już chyba 10 lat i na temat tej choroby też wiem już wszystko. Teraz zbieram tylko info. co na was działa a co zupełnie nie, chciałam porównać do siebie. Proszę o w...(więcej)
  • Do wszystkich z łuszczyca. Nie koniecznie musicie sie z tą chorobą borykac do końca życia. łuszczyca zlapała mnie jak miałam jakieś 12 lat, było to naprawdę straszne. na początku nawet nie...(więcej)