Forum -> co na czerwone plamy?:(

Tytuł: co na czerwone plamy?:(
Autor:Inguśka
15.4.2010, 10:59
Cześć Wam:) Co stosujecie na czerwone plamy jak juz łuska zejdzie , ja mam czerwone plamy na 70 % ciele. Szczerze mówiąc to lepiej wyglądało jak była delikatna łuska bo tak się nie rzucało w oczy niż teraz jestem cała czerwona. Wiem, ze stosujecie sterydy bo tak naprawdę to one chyba najbardziej pomagają, ale na całe ciało nie chciałabym :(

Autor:
19.4.2010, 08:26
A nie lepiej jak byś postarała się o skierowanie do szpitala? 70% ciała to jest dużo i nie ma co tu gadać drogo wychodzi wtedy leczenie maściami, bo dużo tego się zużywa. Z mojego doświadczenia mi pomaga cygnolina i maści na bazie dziegciu. Obie są niesterydowe. Pierwsza wypala łuszczycę (trzeba z nią uważać, żeby się nie poparzyć, najlepiej stosować pod kontrolą lekarza). Aktualnie stosuję Cocois na bazie dziegciu, siarki i czegoś tam jeszcze. Jest na głowę, ale ja stosuję na wszystko. I jest bez recepty. Mi pomaga.

Autor:kinga28
17.4.2012, 13:07
Tylko nie sterydy!!! Są bardzo szkodliwe i po dłuższym stosowaniu bardziej ci zaszkodzą niż pomogą!!! Ja tak sobie załatwiłam skórę! Wiem, że na plamy bardzo dobrze pomaga naturalna maść Scalp i Body Ointment po kuracji ok 3-4 tygodnie prawie całkowicie zanikają/bledną.

Autor:miro
18.4.2012, 13:25
nie stosuj sterydów jeśli nie musisz - często występują poważne skutki uboczne, na plamy pomaga wiele naturalnych preparatów np. dermokosmetyki.

Autor:Inga
19.4.2012, 16:34
Mam podobny problem co autorka wątku, to co jeśli nie sterydy?!? Wszyscy odradzają ale skutecznej alternatywy brak...

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

udar_mozgu.jpgchoroby_po_zawale_serca.jpgjak_dbac_o_dostep_naczyniowy_do_hemodializy.jpgforum_medycyny_rodzinnej_9.jpg250badanlaboratoryjnych.jpgekg.jpg