|
co na czerwone plamy?:( (Inguśka) |
|
|
A nie lepiej jak byś postarała się o skierowanie do szpitala? 70% ciała to jest dużo i nie ma co tu gadać drogo wychodzi wtedy leczenie maściami, bo dużo tego się zużywa. Z mojego doświadczenia mi pomaga cygnolina i maści na bazie dziegciu. Obie są niesterydowe. Pierwsza wypala łuszczycę (trzeba z nią uważać, żeby się nie poparzyć, najlepiej stosować pod kontrolą lekarza). Aktualnie stosuję Cocois na bazie dziegciu, siarki i czegoś tam jeszcze. Jest na głowę, ale ja stosuję na wszystko. I jest bez recepty. Mi pomaga. (więcej...) |
|
|
Domowe sposoby leczenia (Julka) |
|
|
Szampon Mrs. Potter\\\'s napradę rewelecja, sprawdzony, jest to szampon przeciwłupieżony z dźiegciem, strasznie śmierdzi ale warto spróbować;) (więcej...) |
|
|
jakie leki pomagają a jakie nie (aduś) |
|
|
Borykam się z łuszczycą już chyba 10 lat i na temat tej choroby też wiem już wszystko. Teraz zbieram tylko info. co na was działa a co zupełnie nie, chciałam porównać do siebie. Proszę o wypowiedzi. (więcej...) |
|
|
alternatywne metody leczenia (Inga) |
|
|
Do wszystkich z łuszczyca.
Nie koniecznie musicie sie z tą chorobą borykac do końca życia. łuszczyca zlapała mnie jak miałam jakieś 12 lat, było to naprawdę straszne. na początku nawet nie wiedziałam co to takiego, byłam w rozpaczy , chodziłam do dermatologa i na początku leczenia i nic nie schodziło, myślałam tak jak pewnie większość zostanę tak do końca życia i nie będę mogla normalnie żyć ,po ok.2 latach nagle wszystko zaczęło schodzić, nie mogłam uwierzyć do tej pory wierze w cuda;p teraz mam 16 lat i i żadnych pryszczy, plamek dosłownie nic. Oczywiście boje się ze może nawrócić ale ciesze się chwilą. Badzcie dobrej mysli, moze i Wam wszystko ładnie zejdzie;) Pozdrawiam (więcej...) |